Her er Team Telemark
Det kommer flere og flere profesjonelle tilbud til løpere utenom landslaget i Norge. Siste lag ut er Team Telemark og her er lagets presentasjon av løpere:
Se Team Telemarks hjemmeside
Følg teamet på Facebook
Team Telemark byr på kontraster, topp og bredde, erfaring og ungdom
– fra Mikael Gunnulfsen og Andrew Young til Mari Eide og Ella Gjømle Berg.
Jostein Vinjerui fra Rauland står i spissen som sportslig ansvarlig og hovedtrener når de presenterer seg og løperne foran sesongen 2016/17 på det nyopprettede Team Telemark. De er stolte av allerede første året å ha med en spennende miks av utøvere bestående av lokale, nasjonale og internasjonale toppløpere og eget dameteam i verdensklasse.
Teamet ble offisielt presentert 24.mai på Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork.
Team Telemarks nasjonale herreteam 2016/17 består av:
- Mikael Gunnulfsen, Skien, medalje i U23 VM, mange topplasseringer.
- Svein Halvor Dahl, Bø, snart ingeniør, men skal først få ut potensialet sitt som skiløper!
- Even Kristoffersen, Kragerø, førsteårssenior og i rivende utvikling.
- Henrik Dønnestad, Gulset, som flere produkt av Grenland ski og Toppidrettsgymnaset i Telemark.
- Stian Christoffersen, supertalentet fra Sandefjord og Vestfold.
- Ånund Lid Byggland, Høydalsmo, blant annet sølvmedaljevinner fra NM, lagets beste gitarspiller og entertainer,
- Runar Skaug Mathisen, 2 meter høy fra Vinje, med nasjonalt gjennombrudd denne sesongen.Teamet er også krydret med to internasjonale langrennsstjerner som vil bidra med mye synlighet og ikke minst erfaring.
- Andrew Young, Skottland, fra der hvor tungtvannsabotørene trente, selvskreven på det britiske landslaget og nå også Team Telemark, deltatt i 2 OL og 4 VM, og mer enn 60 starter i World Cup.
- Devon Kershaw, Canada, landslagsløper med mer enn 300 starter i World Cup og flere seire, deltatt i 3 OL, 6 VM og ble verdensmester i Holmenkollen 2011.
Devon er for øvrig ”nesten norsk”, og gift med en annen skistjerne Kristin Størmer Steira, hun sitter i styret i Team Telemark og skal bidra med sin erfaring i forhold til lagbygging, motivasjon og måloppnåelse på mange plan, men spesielt overfor jenter som vil satse.
Og jenter, damer, kvinner er viktig i Telemark. Ella Gjømle Berg, Telemarks mest kjente kvinnelige skiløper blir sentral som motivator i verdens første profesjonelle team for damer. I dag er det ingen damer i Telemark som driver langrenn på høyeste nivå. Team Telemark ønsker å endre på dette gjennom å inspirere jenter i alle aldre til å kunne satse så langt de ønsker i og utenfor skisporet.
Team Telemark presenterer for sesongen 2016/17 meget sterkt damelag som har som mål å gjøre det svært bra i konkurranser, men også inspirere som forbilder for jentene i Telemark. Faktisk kunne disse tre om de kom fra et annet land, vært stammen i verdens nest beste landslag.
- Silje Øyre Slind, Oppdal, Norgesmester, flere topp 10 plasseringer i World Cup.
- Kari Vikhagen Gjeitnes, odelsjente fra Molde, World cup-løper siden 2005, topplassering i VM i Falun og Norgesmester.
- Mari Eide, budeia fra Beitostølen, over 30 starter i World Cup og NM-medaljør fra sist sesong.
Men dette er bare toppen av isfjellet, Team Telemark skal etablere opplegg for hospitering som gjør det mulig også for de nest beste å delta. Målet er å inspirere idrettslag og elever på toppidrettslinjene, samt legge til rette for samarbeid med høyskolemiljøene, sier daglig leder Hans Kristian Lahus fra Lunde.
For unge løpere med ambisjoner vil det å trene, bo, leve og være med toppløpere og forbilder være av stor betydning for deres utvikling både sportslig og sosialt. Team Telemark har en klar målsetting om å ta vare på utøverne på flere vis enn i skisporet.
Team Telemark skal så langt det lar seg gjøre ha sine treningssamlinger i Telemark og vil arbeide aktivt med å profilere Telemark og stedene de er på. Fokuset er å dra linjene fra Telemarks stolte skihistorie, Sondre Norheim i Morgedal og tungtvannsaksjonen frem til dagens moderne langrennshelter.
Lahus avslutter med å poengtere at Team Telemark har flere mål enn å vinne heder og ære i skisporet. Ideen er å samle hele Telemark om et felles prosjekt hvor alle som ønsker kan delta på sine premisser, føle eierskap og oppnå gode resultater. Den massive støtten de har fått etter bare noen få uker fra bedrifter, reiseliv, kommuner, idrettslag og private har gitt ledelsen i Team Telemark trygghet for å satse offensivt på mange plan.
Ideene er under utvikling og kommer til å bli presentert gradvis utover sommeren og høsten, avslutter Lahus.
(Pressemelding fra Team Telemark)